Ea-kurssit

Ensiapu­koulutukset

Koulutukset

Paranna valmiuttasi hätätilanteissa ensiapukoulutuksella

Kurssitarjonnassamme on saatavilla kaikki viralliset ensiapukoulutukset. Kokeneet kouluttajamme ovat muun muassa ensihoidossa työskenteleviä terveydenhuoltoalan ammattilaisia. Hyödynnämme virtuaalista Safetycon360- oppimisympäristöä sekä luokkahuone- että webinaarikoulutuksissamme ja koulutuksemme ovatkin innostavia ja mieleenpainuvia toteutustavasta riippumatta. Ensiapukurssin suoritettuasi saat ensiapukortin, joka on voimassa kolme vuotta. 

 

Tutustu EA-kurssitarjontaamme

Hätäensiapukurssi EA 4h

Hätäensiapukurssi EA 8h

Ensiavun peruskurssi EA 16h

Pyydä tarjous ensiapukurssista!

Täytä lomake ja tilaa ensiapukoulutukset yritykselle tai yhteisölle

Tilaa ensiapukoulutukset yritykselle tai yhteisölle jättämällä oheiseen lomakkeeseen yhteystietosi ja viesti, niin me otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.  

Usein kysytyt kysymykset

Lue alta vastauksia usein meiltä kysyttyihin kysymyksiin. Mikäli et löydä etsimääsi, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse info@safetycon.fi.

EA-kortin voimassaoloaika on kolme vuotta sen myöntämispäivästä lukien. Jos EA16h- tai EA1-kortti on voimassa, voi sen uusia kerran kolmeksi vuodeksi käymällä 4 tai 8 tunnin ensiapukoulutuksen. Kolmen vuoden jälkeen on suoritettava 16 tunnin koulutus uudestaan.

Kyllä. Hätäensiavun ja ensiapukurssin suorittaminen onnistuu myös webinaarina, mutta suosittelemme käymään ensiapukoulutukset lähitoteutuksena ainakin kerran, sillä käytännön harjoittelu elvytystilanteesta nuken kanssa jättää paremman muistijäljen ja antaa varmuutta toimia elvytystilanteessa.

Yleisesti ottaen ensiapukurssi ei ole lakisääteinen, mutta tietyissä ammateissa ja työtehtävissä sitä kuitenkin vaaditaan. Tavoitteena pidetään, että vähintään noin viisi prosenttia työntekijöistä on suorittanut ensiapukoulutuksen.

Työnantajan on huolehdittava työntekijöiden ja muiden työpaikalla olevien henkilöiden ensiavun järjestämisestä työntekijöiden lukumäärän, työn luonteen ja työolosuhteiden edellyttämällä tavalla.

Työturvallisuuslain (738/2002) 46. pykälän mukaan “Työnantajan on huolehdittava työntekijöiden ja muiden työpaikalla olevien henkilöiden ensiavun järjestämisestä työntekijöiden lukumäärän, työn luonteen ja työolosuhteiden edellyttämällä tavalla.” Lue lisää Tyosuojelu.fi.

Kyllä. Kaikki ensiapukoulutuksemme on mahdollista toteuttaa myös englannin kielellä. 

Kela-korvaus ensiapukoulutuksesta ja -välineistä kuuluu ehkäisevään työterveyshuoltoon. Työnantaja ja yrittäjä voivat saada korvausta, jos työterveyshuollon perusselvityksessä arvioidaan tapaturmariski ja todetaan ensiapukoulutuksen ja -välineiden tarve.

Korvausta ei myönnetä asiakkaiden tai opiskelijoiden turvallisuutta tai ammattipätevyyttä varten järjestettyyn koulutukseen. Ensiapukoulutukseen liittyvät korvaukseen oikeuttavat kustannukset sisältävät muun muassa kouluttajan palkkiot, opetusmateriaalin kustannukset ja matkakustannukset.

Vuoden 2023 alusta alkaen kouluttajalla tulee olla terveydenhuollon tai nimikesuojatun ammattihenkilön koulutus sekä ensiapukouluttajan lisäkoulutus. Safetyconin kouluttajilla nämä ehdot täyttyvät.

Lue lisää Kelan sivuilta.

Jotta jokainen kykenisi tarjoamaan apua hädän hetkellä

Haluamme tarjota innostavaa ja nykyaikaista ensiapukoulutusta, jotta jokainen kykenisi tarjoamaan apua toiselle hädän hetkellä. Järjestämme myös SPR:n ensiapukursseja:

  • SPR Hätäensiapukurssi 4 t®
  • SPR Hätäensiapukurssi 8 t®
  • SPR Ensiapukurssi EA 1® (16 t)
  • SPR Ensiapukurssi EA 2® (8 t)