ajankohtaista

Virtuaalinen oppimisympäristö osana PERA-koulutusta

Proxion Rataopisto ja Safetycon ovat yhteistyössä luoneet virtuaalisen Safetycon360-oppimisympäristön PERA (Perusteet rautatiejärjestelmästä) -koulutukseen, Väyläviraston tilauksesta.

”Hyödynnämme Safetycon360 virtuaalista oppimisympäristöä PERA-koulutuksen maastopäivä -osuudessa. Virtuaalinen oppimisympäristö sujuvoittaa kouluttamista, säästää aikaa ja mahdollistaa korkeariskiseen ympäristöön tutustumisen turvallisesti ja mielekkäällä tavalla. Lisäksi maastopäivä voidaan jatkossa suorittaa ongelmitta myös talvella.” Proxionin Ryhmäpäällikkö Kaisa Pakanen kertoo.

Virtuaalisen oppimisympäristön avulla suuri joukko opiskelijoita pääsee tutustumaan korkeariskisiin ympäristöihin ilman, että opiskelijat siirtyvät paikasta toiseen. Virtuaaliympäristön hyötyjä ovat myös ympäristöystävällisyys ja keliriippumattomuus – huono keli ei vaikuta opiskeluun. Konkreettista etua tuo myös ajan säästäminen ja se, että virtuaaliympäristöön voidaan tarvittaessa palata helposti uudestaan.

”Safetyconille opiskelijoiden turvallisuus kouluttamisessa on tärkeää, ja virtuaalisten oppimisympäristöjen avulla pystytään ”jalkautumaan” erilaisiin korkeariskisiin ympäristöihin tai tekemään skenaarioharjoituksia vaikeissa ja vaarallisissakin tilanteissa.” Turvallisuuskouluttamisen asiantuntija ja Safetyconin toimitusjohtaja Iivari Valkonen kertoo.

Proxionin ja Safetyconin yhteistyönä rakennettiin PERA-koulutuksen käytännönosuudesta virtuaalinen oppimisympäristö. 360-kuvauksen ja dronejen sekä Safetyconin oman ohjelmiston avulla ympäristö, jonne aikaisemmin jalkauduttiin, saatiin luotua kokonaan virtuaaliseksi. Oppimisympäristöön pääsee kätevästi omilla laitteilla ja sen päivittäminen on helppoa

Virtuaalinen oppimisympäristö

Lisää kiinnostavaa luettavaa...

Tarina Safetycon360:n takaa

Olemme työskennelleet vuosia virtuaalisten oppimisympäristöjen kehittämiseksi ja Safetycon360-palvelu onkin saanut jo tukevan jalansijan 360-Turvakävelyiden ja erilaisten virtuaalikoulutusten mahdollistajana.

Lue lisää »

Asiakastarina Fortumilta

Fortumin Riihimäen voimalaitos tuottaa vaarallisista jätteistä, yhdyskuntajätteistä ja muista jätejakeista sähköä sekä CO2-neutraalia kaukolämpöä ja laitosalueella toimii myös muovijalostamo. Yhtiössä pidetään tärkeänä ympäristön ja henkilöstön turvallisuutta. Safetycon on ollut mukana tukemassa näitä kierrätys- ja jäteliiketoiminnan turvallisuustoimia.

Lue lisää »